Nowe zasady dotyczące cookies W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies.[zamknij]
Biuletyn Informacji Publicznej Zespół Szkół Gastronomiczno - Hotelarskich w Iwoniczu Zdroju
  
24-04-2024, Środa, 07:48
Jesteś tutaj :: eBIP :: Strona główna :: Przetargi
Strona główna Drukuj treść Poleć znajomemu Pomoc

Zespół Szkół Gastronomiczno–Hotelarskich w Iwoniczu Zdroju zaprasza do składania ofert w postępowaniu prowadzonym na podstawie art. 138o ustawy Prawo zamówień publicznychna:

 

przeprowadzenie kursu „Catering dietetyczny” w roku szkolnym 2017/2018 zakończonego stosownym certyfikatem i zaświadczeniem o ukończeniu kursu dla uczniów/uczennic  Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu-Zdroju w ramach realizowanego projektu pt. „Program poprawy jakości kształcenia zawodowego w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w  Iwoniczu Zdroju”, w ramach Osi Priorytetowej IX, Działania 9.4 Poprawa jakości kształcenia zawodowego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podkarpackiego na lata 2014-2020 współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego.

 


Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich

w Iwoniczu Zdroju

38-440 Iwonicz Zdrój

ul. Piwarskiego 19

 

tel. 134375431 fax 134350346

e-mail: sekretariat@zsgh.pl

strona www: http://www.zsgh.pl/

 

 

 

OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU

 

 

 

W POSTĘPOWANIU O UDZIELENIE ZAMÓWIENIA PUBLICZNEGO

o wartości szacunkowej nie przekraczającej kwoty 750 000 euro na podstawie art. 138o ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku (Dz. U. z 2017 r. 1579 )

 

na

 

przeprowadzenie kursu „Catering dietetyczny” w roku szkolnym 2017/2018 zakończonego stosownym certyfikatem i zaświadczeniem o ukończeniu kursu dla uczniów/uczennic  Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu-Zdroju w ramach realizowanego projektu pt. „Program poprawy jakości kształcenia zawodowego w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w  Iwoniczu Zdroju”, w ramach Osi Priorytetowej IX, Działania 9.4 Poprawa jakości kształcenia zawodowego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podkarpackiego na lata 2014-2020 współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego

 

 

 

                                                                                                                                                            ZATWIERDZAM

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zespół Szkół Gastronomiczno–Hotelarskich w Iwoniczu Zdroju zaprasza do składania ofert w postępowaniu prowadzonym na podstawie art. 138o ustawy Prawo zamówień publicznychna:

 

przeprowadzenie kursu „Catering dietetyczny” w roku szkolnym 2017/2018 zakończonego stosownym certyfikatem i zaświadczeniem o ukończeniu kursu dla uczniów/uczennic  Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu-Zdroju w ramach realizowanego projektu pt. „Program poprawy jakości kształcenia zawodowego w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w  Iwoniczu Zdroju”, w ramach Osi Priorytetowej IX, Działania 9.4 Poprawa jakości kształcenia zawodowego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podkarpackiego na lata 2014-2020 współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego.

 

Postępowanie zostanie przeprowadzone na podstawie art. 138o ustawy z dnia
29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2017 r. 1579 )

W niniejszym postępowaniu Zamawiający będzie jednakowo traktował wszystkie podmioty ubiegające się o udzielenie zamówienia publicznego, zgodnie z zasadą uczciwej konkurencji, według reguły dotyczącej jawności postępowania i dokumentowania czynności w formie pisemnej.

W uzasadnionych przypadkach Zamawiający może przed upływem terminu składania ofert zmienić treść Ogłoszenia o zamówieniu.

 

1.                  Nazwa oraz adres Zamawiającego:

 

Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich

w IwoniczuZdroju

38-440 Iwonicz Zdrój

ul. Piwarskiego 19

 

tel. 134375431 fax 134375446

e-mail: sekretariat@zsgh.pl

strona www: http://www.zsgh.pl/

 

 

2.                  Tryb udzielenia zamówienia.

1. Postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego prowadzone jest na podstawie art. 138o ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych(Dz. U. z 2017 r. 1579 ).

2. Miejsce publikacji ogłoszenia:

       - strona Biuletynu Informacji Publicznej Zamawiającego,

-  tablica ogłoszeń w miejscu publicznie dostępnym w siedzibie Zamawiającego.

 

 

 

 

 

 

 

3.                  Opis przedmiotu zamówienia.

 

1.      Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie kursu „Catering dietetyczny” w roku szkolnym 2017/2018 zakończonego stosownym certyfikatem i zaświadczeniem o ukończeniu kursu dla uczniów/uczennic  Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu-Zdroju w ramach realizowanego projektu pt. „Program poprawy jakości kształcenia zawodowego w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w  Iwoniczu Zdroju”, w ramach Osi Priorytetowej IX, Działania 9.4 Poprawa jakości kształcenia zawodowego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podkarpackiego na lata 2014-2020 współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego.

2.    Miejsce przeprowadzenia kursu - zajęć teoretycznych i praktycznych: Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu-Zdroju.

3.    Kurs zostanie przeprowadzony w terminie od 5 lutego 2018 r. do 9 lutego 2018 r. Kurs obejmuje 30 godzin szkoleniowych po 45 min. każda, dla 1 grupy liczącej 15 osób, łącznie 30 godzin szkoleniowych.

4.      Celem kursu jest wyposażenie uczniów/uczennic w dodatkowe umiejętności certyfikowane, poszukiwane na rynku pracy. Uczestnicy/Uczestniczki zdobędą wiedzę pożądaną przez pracodawców, co zwiększy ich konkurencyjność na rynku oraz poznają nowe trendy, narzędzia pomocne do pracy.

5.      Wykonawca przygotuje szczegółowy program kursu w oparciu o następujące bloki tematyczne:

MODUŁ TEORETYCZNY

1.      Trendy na rynku diet.

2.      Diety o udowodnionym działaniu prozdrowotnym.

3.      Diety eliminacyjne.

4.      Diety alternatywne.

5.      Catering dietetyczny.

6.      Kalkulacja i food cost

MODUŁ PRAKTYCZNY

7.      Warsztaty:

1)      Sporządzanie, komponowanie potraw dietetycznych – diety eliminacyjne, redukcyjne.

2)      Sporządzanie potraw wegetariańskich, wegańskich.

3)      Sporządzanie, komponowanie potraw  na bankiety, konferencje - przystawki, dania główne i desery w wydaniu niskokalorycznym.

4)      Rozliczanie imprez konferencyjnych i bankietowych - kalkulacja, food cost.

6.      Program powinien składać się z 8 godzin zajęć teoretycznych i 22 godzin zajęć praktycznych.

7.      Szczegółowy harmonogram kursu zostanie opracowany w porozumieniu Wykonawcy
i Zamawiającego.

8. Wykonawca ma zapewnić oraz przekazać każdemu uczestnikowi i uczestniczce  materiały do kursu, materiały piśmiennicze oraz materiały dydaktyczne tj. opracuje, powieli i przekaże uczestnikom kursu niezbędne materiały szkoleniowe z zakresu kursu lub przekaże gotowe opracowania/publikacje.

9. Wykonawca zapewni każdemu uczestnikowi/uczestniczce stosowne surowce/pomoce dydaktyczne do ćwiczeń zgodnie z programem kursu oraz materiały szkoleniowe w wersji drukowanej obejmujące tematykę szkolenia.

10. Wykonawca winien zapewnić na czas prowadzenia kursu urządzenia i sprzęt specjalistyczny do jego przeprowadzenia w zakresie programu kursu.

11. Wykonawca winien zapewnić na czas prowadzenia kursu wyżywienie.

12.  Przez wyżywienie należy rozumieć zapewnienie serwisu kawowego – kawa, mleczko do kawy, herbata, zimne napoje, ciastka. W przypadku trwania kursu 5 godzin lub więcej
w ciągu dnia obiad dwudaniowy.

13. Wykonawca zapewni każdemu uczestnikowi/uczestniczce kursu możliwość wykonania ćwiczeń praktycznych wynikających z programu kursu tak, aby każdy uczestnik/uczestniczka mógł/mogła kilkakrotnie powtórzyć to samo ćwiczenie w celu utrwalenia zdobytej wiedzy i umiejętności.

14. Wykonawca przed terminem rozpoczęcia zajęć jest zobowiązany do przesłania Zamawiającemu program kursu celem jego akceptacji.

15. Etap II przedmiotu zamówienia - przeprowadzenie egzaminu sprawdzającego potwierdzającego nabycie kompetencji w zakresie kursu „Catering dietetyczny” dla uczestników/uczestniczek kursu, sporządzenie protokołu z egzaminu i przekazanie Zamawiającemu oraz wydanie w dwóch egzemplarzach certyfikatów i zaświadczeń o ukończeniu kursu potwierdzających nabyte kompetencje.

16.  Odbiór wykonanej usługi zostanie udokumentowany przekazaniem Zamawiającemu szczegółowego programu kursu, list obecności, zapisami w dzienniku kursu, potwierdzeniem odbioru materiałów szkoleniowych dla uczestników/uczestniczek kursu oraz dostarczenie 1 kpl. materiałów szkoleniowych dla Zamawiającego, potwierdzeniem skorzystania z wyżywienia,  protokołu z przeprowadzonego egzaminu potwierdzającego przeprowadzenie egzaminu dla uczestników/uczestniczek kursu (przed i po zakończeniu kursu), potwierdzenie wydania certyfikatów i zaświadczeń o ukończeniu kursu oraz raportu końcowego z przeprowadzonego kursu.

17. Ponadto do obowiązków Wykonawcy należy:

1)      sprawdzenie wiedzy przed rozpoczęciem kursu;

2)      ocena uczestników – przeprowadzenie weryfikacji po zakończeniu kursu na podstawie opracowanych kryteriów oceny;

3)      opracowanie i przekazanie Zamawiającemu raportu końcowego z przeprowadzonego kursu zawierającego porównanie uzyskanych wyników z przeprowadzonej oceny
z przyjętymi wymaganiami określonymi w programie szkolenia (tj. przedstawionymi efektami uczenia się, które osiągną uczestnicy/uczestniczki w wyniku realizacji kursu).

18. Wykonawca zobowiązuje się oznaczać wszystkie dokumenty oraz materiały (dydaktyczne i piśmiennicze) dla osób i podmiotów uczestniczących w Projekcie logo Unii Europejskiej, znakiem Funduszy Europejskich oraz oficjalnym logo promocyjnym Województwa Podkarpackiego oraz znakiem promocyjnym Wojewódzkiego Urzędu Pracy w Rzeszowie zgodnie z jego Księgą Znaku udostępnioną na stronie internetowej RPO WP.

19. Certyfikaty/Zaświadczenia powinny zawierać:

1)      logotyp; (dot. Certyfikatów i Zaświadczeń)

2)      nazwę projektu i informację o współfinansowaniu; (dot. Certyfikatów i Zaświadczeń)

3)      nazwę firmy, która szkolenie przeprowadziła; (dot. Certyfikatów i Zaświadczeń)

4)      imię i nazwisko uczestnika kursu, (dot. Certyfikatów i Zaświadczeń)

5)      datę i miejsce urodzenia; ( Zaświadczeń)

6)      pełną nazwę kursu; (dot. Certyfikatów i Zaświadczeń)

7)      datę i miejsce szkolenia – Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu-Zdroju; (dot. Certyfikatów i Zaświadczeń)

8)      program (Zaświadczeń)

9)      ilość godzin kursu; (dot. Certyfikatów i Zaświadczeń)

10)  miejscowość i datę wystawienia certyfikatu/zaświadczenia; (dot. Certyfikatów
i Zaświadczeń)

11)  podpis i pieczątkę osoby wystawiającej certyfikat/zaświadczenie, (dot. Certyfikatów
i Zaświadczeń)

 

 

19. Oznaczenie według Wspólnego Słownika Zamówień (CPV):

80500000-9 - usługi szkoleniowe

80530000-8 – usługi szkolenia zawodowego

 

20. Usługi szkoleniowe są to usługi społeczne, które realizowane są zgodnie z art. 138o ustawy PZP.

 

 

4.                  Termin wykonania zamówienia.

 

Termin wykonania zamówienia: do 9 lutego 2018 r. 

 

 

5.                  Opis części zamówienia, jeżeli Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych.

 

Zamawiającynie dopuszczamożliwościskładania ofert częściowych.

 

 

6.                  Maksymalna liczba Wykonawców, z którymi Zamawiający zawrze umowę ramową, jeżeli Zamawiający przewiduje zawarcie umowy ramowej.

 

Zamawiający nie przewiduje zawarcia umowy ramowej.

 

 

7.                  Opis sposobu przedstawiania ofert wariantowych oraz minimalne warunki, jakim muszą odpowiadać oferty wariantowe wraz z wybranymi kryteriami oceny, jeżeli Zamawiający wymaga lub dopuszcza ich składanie.

 

Zamawiający nie dopuszcza składanie ofert wariantowych.

 

 

8.                  Informacja o przewidywanych zamówieniach, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub art. 134 ust. 6 pkt 3, jeżeli Zamawiający przewiduje udzielenie takich zamówień

 

Nie dotyczy

 

 

9.                  Informacje dotyczące walut obcych, w jakich mogą być prowadzone rozliczenia między Zamawiającym a Wykonawcą, jeżeli Zamawiający przewiduje rozliczenia w walutach obcych.

 

Zamawiający nie przewiduje rozliczeń w walutach obcych.

 

 

10.              Informacje dotyczące aukcji elektronicznej.

 

Zamawiający nie przewiduje aukcji elektronicznej.

 

 

11.              Adres poczty elektronicznej lub strony internetowej zamawiającego

 

e-mail: sekretariat@zsgh.pl

strona www: http://www.zsgh.pl/

 

 

12.              Standardy jakościowe, o których mowa w art. 91 ust. 2a

 

Nie dotyczy

 

 

13.              Procentowa wartość ostatniej części wynagrodzenia za wykonanie umowy
 w sprawie zamówienia na roboty budowlane, jeżeli zamawiający określa taką wartość, zgodnie z art. 143a ust. 3

 

Nie dotyczy

 

 

14.              Liczba części zamówienia , na którą wykonawca może złożyć ofertę lub maksymalną liczbę części, na które zamówienie może zostać udzielone temu samemu wykonawcy, oraz kryteria lub zasady, które będą miały zastosowanie do ustalenia, które części zamówienia zostaną udzielone jednemu wykonawcy, w przypadku wyboru jego oferty w większej niż maksymalna liczbie części

 

Nie dotyczy

 

15.              Wymóg lub możliwość złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia katalogów elektronicznych do oferty, w sytuacji określonej w art. 10 ust. 2;

 

Zamawiający nie przewiduje wymogu lub możliwości złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia katalogów elektronicznych do oferty, w sytuacji określonej
w art. 10 ust. 2;

 

16.              Wysokość zwrotu kosztów udziału w postępowaniu, jeżeli Zamawiający przewiduje ich zwrot.

 

Zamawiający nie przewiduje zwrotu kosztów udziału w postępowaniu.

 

 

17.              Informacja dotycząca podwykonawców

 

Jeżeli Wykonawca zamierza powierzyć określoną część prac podwykonawcom, zobowiązany jest wskazać w ofercie zakres tych prac.

 

18.              Informacja o obowiązku osobistego wykonania przez wykonawcę kluczowych części zamówienia, jeżeli zamawiający dokonuje takiego zastrzeżenia zgodnie z art. 36a ust. 2 ustawy Pzp

 

Nie dotyczy

 

19.              Informacja o zamiarze ustanowienia dynamicznego systemu zakupów wraz z adresem strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów

 

 Nie dotyczy.

 

 

20.              Rodzaj czynności niezbędnych do realizacji zamówienia, których dotyczą wymagania zatrudnienia na podstawie umowy o pracę przez wykonawcę lub podwykonawcę osób wykonujących czynności w trakcie realizacji zamówienia

 

      Nie dotyczy

 

21.              Warunki udziału w postępowaniu

 

1.       O udzielenie zamówienia ubiegać się mogą wszyscy Wykonawcy, którzy:

1)     nie podlegają wykluczeniu;

2)     spełniają warunki udziału w postępowaniu dotyczące:

a)   kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej,
 o ile wynika to z odrębnych przepisów - Zamawiający nie stawia szczegółowych wymagań w zakresie spełniania tego warunku. Na potwierdzenie spełniania warunku Wykonawcy przedłożą stosowne oświadczenie o spełnianiu warunków udziału
w postępowaniu Ocena spełniania warunku zostanie dokonana metodą spełnia / nie spełnia.

b)sytuacji ekonomicznej lub finansowej - Zamawiający nie stawia szczegółowych wymagań w zakresie spełniania tego warunku.Na potwierdzenie spełniania warunku Wykonawcy przedłożą stosowne oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu.
Ocena spełniania warunku zostanie dokonana metodą spełnia / nie spełnia.

c) zdolności technicznej lub zawodowej - minimalne poziomy zdolności w tym zakresie:

c.1) tj. dysponują osobami, które będą wykonywać zamówienie lub pisemnym zobowiązaniem innych podmiotów do udostępnienia tych osób,  w tym  przynajmniej 1 osobą posiadającą:

-        wiedzę – zajęcia przeprowadzi osoba posiadająca: tytuł mgr dietetyk kliniczny/mgr dietetyk  z wiedzą z zakresu medycyny klinicznej i żywienia człowieka, z co najmniej
 2-letnim doświadczeniem zawodowym;

-        doświadczenie – tj. Wykonawca  wykaże, że w ciągu ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, przeprowadził  co najmniej 1 szkolenie grupowe/wykłady (dla minimum  5 osób każde) w zakresie dietetyki.

 

22.              Podstawy wykluczenia

 

Z postępowania o udzielenie zamówienia zamawiający może wykluczyć wykonawcę:

1)     w stosunku do którego otwarto likwidację, w zatwierdzonym przez sąd układzie
w postępowaniu restrukturyzacyjnym jest przewidziane zaspokojenie wierzycieli przez likwidację jego majątku lub sąd zarządził likwidację jego majątku w trybie art. 332 ust. 1 ustawy z dnia 15 maja 2015 r. – Prawo restrukturyzacyjne (Dz. U. poz. 978, z późn. zm.7)) lub którego upadłość ogłoszono, z wyjątkiem wykonawcy, który po ogłoszeniu upadłości zawarł układ zatwierdzony prawomocnym postanowieniem sądu, jeżeli układ nie przewiduje zaspokojenia wierzycieli przez likwidację majątku upadłego, chyba że sąd zarządził likwidację jego majątku w trybie art. 366 ust. 1 ustawy z dnia 28 lutego 2003 r. – Prawo upadłościowe (Dz. U. z 2015 r. poz. 233, 978, 1166, 1259 i 1844 oraz 2016 r. poz. 615);

 

2)     który w sposób zawiniony poważnie naruszył obowiązki zawodowe, co podważa jego uczciwość, w szczególności gdy wykonawca w wyniku zamierzonego działania lub rażącego niedbalstwa nie wykonał lub nienależycie wykonał zamówienie,
 co zamawiający jest w stanie wykazać za pomocą stosownych środków dowodowych;

3)     jeżeli wykonawca lub osoby, o których mowa w ust 1 pkt 14, uprawnione do reprezentowania wykonawcy pozostają w relacjach określonych w art. 17 ust. 1 pkt 2–4 z:

a)      zamawiającym,

b)     osobami uprawnionymi do reprezentowania zamawiającego,

c)      członkami komisji przetargowej,

d)     osobami, które złożyły oświadczenie, o którym mowa w art. 17 ust. 2a – chyba że jest możliwe zapewnienie bezstronności po stronie zamawiającego w inny sposób niż przez wykluczenie wykonawcy z udziału w postępowaniu;

4)     który, z przyczyn leżących po jego stronie, nie wykonał albo nienależycie wykonał
w istotnym stopniu wcześniejszą umowę w sprawie zamówienia publicznegolub umowę koncesji, zawartą z zamawiającym, o którym mowa w art. 3 ust. 1 pkt 1–4,
co doprowadziło do rozwiązania umowy lub zasądzenia odszkodowania;

5)     będącego osobą fizyczną, którego prawomocnie skazano za wykroczenie przeciwko prawom pracownika lub wykroczenie przeciwko środowisku, jeżeli za jego popełnienie wymierzono karę aresztu, ograniczeniawolności lub karę grzywny nie niższą niż 3000 złotych;

6)     jeżeli urzędującego członka jego organu zarządzającego lub nadzorczego, wspólnika spółki w spółce jawnej lub partnerskiej albo komplementariusza w spółce komandytowej lub komandytowo-akcyjnej lub prokurenta prawomocnie skazano
za wykroczenie, o którym mowa w pkt 5;

7)     wobec którego wydano ostateczną decyzję administracyjną o naruszeniu obowiązków wynikających z przepisów prawa pracy, prawa ochrony środowiska lub przepisów
o zabezpieczeniu społecznym, jeżeli wymierzono tą decyzją karę pieniężną nie niższą niż3000 złotych;

8)     który naruszył obowiązki dotyczące płatności podatków, opłat lub składek
na ubezpieczenia społecznelub zdrowotne, co zamawiający jest w stanie wykazać
za pomocą stosownych środków dowodowych, z wyjątkiem przypadku, o którym mowa
w ust. 1 pkt 15, chyba że wykonawca dokonał płatności należnych podatków, opłat lub składek na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne wraz z odsetkami lub grzywnami lub zawarł wiążące porozumienie w sprawie spłaty tych należności.

 

 

23.              Wykaz oświadczeń w celu potwierdzenia , że Wykonawca nie podlega wykluczeniu oraz spełnia warunki udziału w postępowaniu

 

 

1.       Wykonawca zobowiązany jest do przedłożenia następujących dokumentów:

1)      Wypełniony formularz oferta zgodnie z załącznikiem nr 1do Ogłoszenia;

2)      Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz o spełnianiu warunków udziału w postępowaniuzgodnie z załącznikiem nr 2a i 2b do Ogłoszenia;

3)      Wykazu osób, skierowanych przez wykonawcę do realizacji zamówienia publicznego, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, uprawnień, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych do wykonania zamówienia publicznego, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami; zakres ww. dokumentów musi potwierdzać spełnienie odpowiednio warunku określonego
w Rozdziale XXI pkt 2) lit. c.1tiret 1. Ogłoszenia.  Wzór wykazu znajduje się w Załączniku nr 3do Ogłoszenia.

4)      Lista podmiotów na rzecz których trenerzy realizowali a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie usługę trenerską z tematyki objętej przedmiotem zamówienia .  Wzór wykazu znajduje się w Załączniku nr 4 do Ogłoszenia.

5)      Wykazu usług wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów określających czy te usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy lub usługi były wykonywane, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie wykonawcy; w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonywanie powinny być wydane nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. . Zakres dowodów musi potwierdzać spełnienie odpowiednio warunku określonego w XXI pkt 2) lit. c.1 tiret2. Ogłoszenia.  Wzór wykazu znajduje się w Załączniku nr 6 do Ogłoszenia.

6)   Życiorys/ CV trenera;

7)   Odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji
o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy ;

 

  1. Wykonawca może w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu, w stosownych sytuacjach oraz w odniesieniu do konkretnego zamówienia, lub jego części, polegać na zdolnościach technicznych innych podmiotów, niezależnie od charakteru łączących go z nim stosunków prawnych.
  2. Wykonawca, który polega na zdolnościach lub sytuacji innych podmiotów, musi udowodnić zamawiającemu, że realizując zamówienie , będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów, w szczególności przedstawiając zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia. 
  3. W odniesieniu do warunków dotyczących wykształcenia, kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia, wykonawcy mogą polegać na zdolnościach innych podmiotów, jeśli podmioty te zrealizują usługi, do realizacji których te zdolności są wymagane.
  4. Jeżeli  zdolności  techniczne  lub  zawodowe  lub  sytuacja  ekonomiczna  lub  finansowa,  podmiotu,  o którym mowa w ust. 2, nie potwierdzają spełnienia przez wykonawcę warunków udziału w postępowaniu lub zachodzą wobec tych podmiotów podstawy wykluczenia, zamawiający żąda, aby wykonawca w terminie określonym przez zamawiającego:

a)      zastąpił ten podmiot innym podmiotem lub podmiotami lub

b)     zobowiązał się do osobistego wykonania odpowiedniej części zamówienia, jeżeli wykaże zdolności techniczne lub zawodowe lub sytuację finansową lub ekonomiczną, o których mowa w ust. 2.

2.  Wykonawcy mający siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów o których mowa w ust. 1 pkt 7składają dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert,

3.  Oświadczenia, o których mowa w rozporządzeniu w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy, okresu ich ważności oraz form, w jakich dokumenty te mogą być składane przez wykonawcę i inne podmioty, na zdolnościach lub sytuacji których polega wykonawca na zasadach określonych w art. 22a ustawy oraz przez podwykonawców, składane są w oryginale. 

4.  Dokumenty, inne niż oświadczenia,  składane są w oryginale lub kopii potwierdzone za zgodność z oryginałem.

5.  Za oryginał uważa się oświadczenie lub dokument złożone w formie pisemnej lub
w formie elektronicznej podpisane odpowiednio własnoręcznym podpisem albo
 kwalifikowanym podpisem elektronicznym. 

6.  Potwierdzenia za zgodność z oryginałem dokonuje wykonawca albo podmiot trzeci albo
wykonawca wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia publicznego, albo
podwykonawca - odpowiednio, w zakresie dokumentów, które każdego z nich dotyczą. 

7.  Potwierdzenie za zgodność z oryginałem następuje w formie pisemnej lub w formie elektronicznej podpisane odpowiednio własnoręcznym podpisem albo kwalifikowanympodpisem elektronicznym.

8.  Zamawiający może żądać przedstawienia oryginału lub notarialnie poświadczonej kopii dokumentów, o których mowa w rozporządzeniu, innych niż oświadczeń, wyłącznie wtedy, gdy złożona kopia dokumentu jest nieczytelna lub budzi wątpliwości co do jej
prawdziwości.

9.  Dokumenty sporządzone w języku obcym są składane wraz z tłumaczeniem na język
polski.

 

24.              Inne dokumenty nie wymienione w rozdziale XVIII-XXI

 

Nie dotyczy

 

 

25.              Wykonawcy wspólnie ubiegający się o zamówienie

 

Wykonawcy wspólnie ubiegający się o zamówienie:

1)       ponoszą solidarną odpowiedzialność za niewykonanie lub nienależyte wykonanie zobowiązania;

2)       zobowiązani są ustanowić Pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu
o udzielenie zamówienia publicznego albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia;

3)       pełnomocnictwo musi wynikać z umowy lub z innej czynności prawnej, mieć formę pisemną; fakt ustanowienia Pełnomocnika musi wynikać z załączonych do oferty dokumentów;

4)       pełnomocnictwo składa się w oryginale lub kopii poświadczonej notarialnie;

5)       jeżeli oferta Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie (konsorcjum) zostanie wybrana jako najkorzystniejsza, Zamawiający może przed zawarciem umowy w sprawie zamówienia publicznego żądać  przedstawienia w określonym terminie umowy regulującej współpracę tych Wykonawców.

 

 

26.              Informacje o sposobie porozumiewania się Zamawiającego z Wykonawcami oraz przekazywania oświadczeń lub dokumentów, a także wskazanie osób uprawnionych do porozumiewania się z wykonawcami

 

  1. Osobami uprawnionymi do bezpośredniego kontaktowania się z Wykonawcami
    z ramienia Zamawiającego są:- w sprawach organizowanego przetargu: Pani Jolanta Boczar.
  2. W niniejszym postępowaniu wszelkie oświadczenia, wnioski, zawiadomienia oraz informacje przekazywane będą: drogą elektroniczną(sekretariat@zsgh.pl)przy czym zawsze dopuszczalna jest forma pisemna. Jeżeli Zamawiający lub Wykonawca przekazują korespondencjędrogą elektroniczną – każda ze stron na żądanie drugiej niezwłocznie potwierdza fakt ich otrzymania.

27.              Wymagania dotyczące wadium

 

Nie dotyczy

 

28.              Termin związania z ofertą

 

Wykonawca, składając ofertę, pozostaje nią związany przez okres 30 dni. Bieg terminu związania ofertą rozpoczyna się wraz z upływem terminu składania ofert.

29.              Opis sposobu przygotowania ofert

 

Wykonawca uczestniczący w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego zobowiązany jest do przygotowania i złożenia oferty w następujący sposób:

  1. Ofertę stanowi:

a)      wypełniony druk „oferta” stanowiący załącznik nr 1do Ogłoszenia,

b)     wszystkie dokumenty wymienione w Ogłoszeniu,

c)      pełnomocnictwo (w przypadku składania oferty przez podmioty występujące wspólnie) osoby ustanowionej przez Wykonawców do reprezentowania ich
w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu
 i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego.

d)     Wymagane dokumenty należy przedstawić w formie oryginałów lub kserokopii. Dokumenty złożone w formie kserokopii muszą być poświadczone „za zgodność
z oryginałem”
przez Wykonawcę.

  1. Ofertę należy sporządzić w języku polskim z zachowaniem formy pisemnej pod rygorem nieważności. Oferta winna być pisana pismem maszynowym
    lub nieścieralnym atramentem, w sposób czytelny. Dokumenty sporządzone w języku obcym należy złożyć wraz z tłumaczeniem na język polski.
  2. Zaleca się, aby:

a)   ewentualne poprawki i skreślenia lub zmiany w tekście oferty (i w załącznikach do oferty) były parafowane przez osobę upoważnioną do reprezentowania Wykonawcy lub posiadającą Pełnomocnictwo,

b)   każda zapisana strona oferty (wraz z załącznikami do oferty) była parafowana i oznaczona kolejnymi numerami,

c)   kartki oferty były spięte (z zastrzeżeniem, że część stanowiąca tajemnicę przedsiębiorstwa może stanowić odrębną część oferty).

  1. Tajemnica przedsiębiorstwa:

 

a)      jeżeli według Wykonawcy oferta będzie zawierała informacje objęte tajemnicą jego
przedsiębiorstwa w rozumieniu przepisów ustawy z 16 kwietnia 1993r. o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji (Dz.U. z 2003r. nr 153, poz. 1503, z późn. zm.), muszą być oznaczone klauzulą NIE UDOSTĘPNIAĆ–TAJEMNICA PRZEDSIĘBIORSTWA.
Zaleca się umieścić takie dokumenty na końcu oferty (ostatnie strony w ofercie lub
osobno),

b)     zastrzeżenie informacji, danych, dokumentów lub oświadczeń nie stanowiących
tajemnicy przedsiębiorstwa w rozumieniu przepisów o nieuczciwej konkurencji
spowoduje ich odtajnienie,

c)      nie ujawnia się informacji stanowiących tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji, jeżeli wykonawca, nie później niż
w terminie składania ofert, zastrzegł, że nie mogą być one udostępniane oraz wykazał, iż zastrzeżone informacje stanowią tajemnicę przedsiębiorstwa,

d)     nie mogą stanowić tajemnicy przedsiębiorstwa informacje podawane do wiadomości podczas otwarcia ofert.

  1. Każdy Wykonawca może złożyć tylko jedną ofertę.
  2. Koszty związane z przygotowaniem i złożeniem oferty ponosi Wykonawca.
  3. Zmiana / wycofanie oferty:

a)   zgodnie z art. 84 ustawy Wykonawca może przed upływem terminu składania ofert zmienić lub wycofać ofertę,

b)   o wprowadzeniu zmian lub wycofaniu oferty należy pisemnie powiadomić Zamawiającego, przed upływem terminu składania ofert,

c)   pismo należy złożyć, oznaczając odpowiednio „ZMIANA OFERTY”/„WYCOFANIE OFERTY”,

d)   do pisma o wycofaniu oferty musi być załączony dokument, z którego wynika prawo osoby podpisującej informację do reprezentowania Wykonawcy.

  1. Wykonawca winien umieścić ofertę w dwóch kopertach: wewnętrznej i zewnętrznej, które będą zaadresowane do Zamawiającego na adres podany na wstępie i posiadające następujące oznaczenia:

 

 

OFERTA NA:

NIE OTWIERAĆ PRZED TERMINEM OTWARCIA OFERT:

przeprowadzenie kursu „Catering dietetyczny” w roku szkolnym 2017/2018 zakończonego stosownym certyfikatem i zaświadczeniem o ukończeniu kursu dla uczniów/uczennic  Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu-Zdroju w ramach realizowanego projektu pt. „Program poprawy jakości kształcenia zawodowego w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w  Iwoniczu Zdroju”, w ramach Osi Priorytetowej IX, Działania 9.4 Poprawa jakości kształcenia zawodowego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podkarpackiego na lata 2014-2020 współfinansowanego ze środków
 Europejskiego Funduszu Społecznego

11.01. 2018r. godz. 11. 00

 

Poza oznaczeniami podanymi powyżej koperta wewnętrzna będzie posiadać nazwę i adres Wykonawcy.

 

  1. Ofertę złożoną po terminie składania ofert Zamawiający zwróci niezwłocznie.

 

  1. Zamawiający odrzuci ofertę, jeżeli:

1)     jest niezgodna z ustawą,

2)     jej treść nie odpowiada treści ogłoszenia o zamówieniu, chyba ż Zamawiający będzie mógł dokonać poprawienia omyłki;

3)     jej złożenie stanowi czyn nieuczciwej konkurencji w rozumieniu przepisów
o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji,

4)     zawiera rażąco niską cenę lub koszt w stosunku do przedmiotu zamówienia,

5)     została złożona przez Wykonawcę wykluczonego z udziału w postępowaniu
o udzielenie zamówienia,

6)     zawiera błędy w obliczeniu ceny lub kosztu;

7)     Wykonawca w terminie 3 dni od dnia otrzymania zawiadomienia nie zgodził się na poprawienie omyłki, o której mowa w art. 87 ust.2 pkt 3 Ustawy,

7a) wykonawca nie wyraził zgody, na  przedłużenie terminu związania ofertą;

8)     jest nieważna na podstawie odrębnych przepisów.

11.         Zamawiający może wezwać wykonawcę do wyjaśnienia treści złożonej oferty, jednak wyjaśnienia nie mogą prowadzić do negocjacji lub zmiany treści oferty.

12.         W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawców uzupełnień (jeżeli nie naruszy to konkurencyjności) i wyjaśnień dotyczących treści złożonych ofert. Może również zwracać się z prośbami o poprawienie oczywistych omyłek i błędów rachunkowych.

13.         Zamawiający zastrzega sobie prawo sprawdzania w toku oceny oferty wiarygodności przedstawionych przez Wykonawców dokumentów.

14.         Po przeprowadzeniu postępowania Zamawiający podpisze z Wykonawcą umowę, której istotne postanowienia zawarto we wzorze stanowiącym załącznik nr 5 do Ogłoszenia
o zamówieniu.

15.  W przypadku, gdy wykonawca odstąpi od podpisania umowy z Zamawiającym, możliwe jest podpisanie umowy z kolejnym Wykonawcą, który w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego uzyskał kolejną najwyższą liczbę punktów.

 

 

30.              Miejsce oraz termin składania i otwarcia ofert.

 

  1. Termin składania ofert upływa dnia 11.01.2018 r. o godz. 11.00
  2. Oferty należy złożyć w: sekretariacie Zespołu Szkół Gastronomiczno Hotelarskich w Iwoniczu Zdroju, ul.Piwarskiego 19, 38-440 Iwonicz Zdrój.
  3. Otwarcie ofert nastąpi dnia 11.01.2018 r. o godz. 11.00 w siedzibie Zamawiającego  Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu Zdroju 38-440 Iwonicz Zdrój, ul. Piwarskiego 19.
  4. Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu Zdroju38-440 Iwonicz Zdrój, ul.Piwarskiego 19.
  5. Otwarcie ofert jest jawne.
  6. Otwierając oferty, Zamawiający poda nazwy (firmy) oraz adresy Wykonawców, którzy złożyli oferty, a także informacje dotyczące cen, terminu wykonania zamówienia, warunków gwarancji i warunki płatności zawartych w ofertach.
  7. UWAGA – za termin złożenia oferty przyjmuje się datę i godzinę wpływu oferty do Zamawiającego.

 

31.              Opis sposobu obliczenia ceny.

 

1. Wykonawca określi wynagrodzenie za wykonanie przedmiotu zamówienia na formularzu oferty sporządzonym zgodnie ze wzorem stanowiącym załącznik nr 1do Ogłoszenia.

 2. Ceny ostaną ustalone na okres ważności umowy i nie będą podlegały zmianie.

3. Cena musi być wyrażona w PLN.

4. Cena określona przez wykonawcę w ofercie musi zawierać wszystkie należne świadczenia, do zapłaty których zamawiający jest zobowiązany.

 

32.              Opis kryteriów, którymi Zamawiający będzie się kierował przy wyborze oferty wraz z podaniem wag tych kryteriów i sposobu oceny ofert.

 

Zamawiający dokona wyboru najkorzystniejszej oferty według  następujących kryteriów:

 

1.Cena  -  60 %

Sposób oceny:

Lp =Cn / Cb x 60% x 100

gdzie:

Lp – liczba punktów

Cn- najniższa cena wśród ofert

Cb – cena badanej oferty

 

Z tytułu kryterium ,,cena” Wykonawca może uzyskać maksymalnie 60 pkt.

 

  1. Kryterium społeczne – 5 %

Zatrudnianie przez wykonawcę lub podwykonawcę osoby niepełnosprawnej, odpowiedzialnej za pracę związaną z przygotowaniem szkolenia.

 

Punkty w kryterium społecznym będą przyznawane w następujący sposób:

- zatrudnianie przez wykonawcę lub podwykonawcę co najmniej 1 osoby niepełnosprawnej,
o której mowa w przepisach ustawy z dnia 27 sierpnia 1997 r. o rehabilitacji zawodowej
 i społecznej oraz zatrudnianiu osób niepełnosprawnych (Dz. U. 2011, Nr 127, poz. 721), w pełnym wymiarze czasu pracy na podstawie umowy o pracę w rozumieniu ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. Kodeks pracy (Dz.U. z 2014 r., poz. 1502, z późn. zm.) lub właściwych przepisów państwa członkowskiego Unii Europejskiej lub Europejskiego Obszaru Gospodarczego, w którym Wykonawca lub podwykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania – 5 pkt

 

- brak zatrudnienia przez wykonawcę lub podwykonawcę osoby niepełnosprawnej, o której mowa w przepisach ustawy z dnia 27 sierpnia 1997 r. o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnianiu osób niepełnosprawnych (Dz. U. 2011 r. Nr 127, poz. 721), w pełnym wymiarze czasu pracy na podstawie umowy o pracę w rozumieniu ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. Kodeks pracy (Dz.U. z 2014 r., poz. 1502, z późn. zm.) lub właściwych przepisów państwa członkowskiego Unii Europejskiej lub Europejskiego Obszaru Gospodarczego, w którym Wykonawca lub podwykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania – 0 pkt

 

Wykonawca obowiązany jest udokumentować fakt zatrudniania osoby, tj. przedłożyć Zamawiającemu oświadczenie określające, że osoba wykonująca pracę związaną z przygotowaniem szkolenia posiada status osoby niepełnosprawnej. W oświadczeniu wskazuje się imię i nazwisko osoby.

 

Zamawiający zastrzega, że na jego żądanie wykonawca będzie musiał przedłożyć do wglądu dokumenty świadczące o zatrudnieniu osoby, wraz z zakresem obowiązków wykonywanych przez tą osobę. W przypadku gdy wykonawca nie przedstawi wymaganych dokumentów do wglądu Zamawiający postąpi zgodnie z obowiązującymi przepisami ww. Zakresie.

 

 W niniejszym kryterium oferta może uzyskać max 5 pkt.

 

3. Doświadczenie trenerskie w prowadzeniu szkoleń z tematyki objętej przedmiotem zamówienia - 35%

 

Ocenie w danym kryterium będzie podlegałodoświadczenie trenera z ostatnich 3 lat przed terminem składania ofert a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresiewynikające z zsumowanej liczby przeprowadzonych dni szkoleniowych z tematyki objętej przedmiotem zamówienia osoby/trenera/trenerów wskazanego w wykazie osób (zgodnie z załącznikiem nr 4).

Sposób oceny:

Lp = Db / Dn x 35% x 100

gdzie:

Lp – liczba punktów

Db- łączne doświadczenie trenerów/trenera ocenianej oferty

Dn – najwyższe doświadczenie trenerów/trenera wśród złożonych ofert

Przez dzień szkoleniowy należy rozumieć szkolenie lub warsztat:

1)     prowadzony w jednym dniu kalendarzowym;

2)     dla jednej grupy szkoleniowej;

3)     trwający co najmniej 4 godzin dydaktycznych, nie wliczając przerw.

 Wykonawca może uzyskać maksymalnie 35 pkt.

Liczba punktów uzyskanych przez daną ofertę wyliczona będzie wg wzoru:

 

Ilość punktów = cena + kryterium społeczne+ doświadczenie trenerskie

 

4. Realizacja zamówienia zostanie powierzona Wykonawcy, którego oferta uzyska największą liczbę punktów.

5. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która w wyniku oceny spełni wszystkie wymogi zawarte w ogłoszeniu oraz otrzyma najwyższą liczbę punktów.

 

33.              Informacje o formalnościach jakie powinny zostać dopełnione po wyborze oferty w celu zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego.

 

  1. Wykonawcy, którzy złożyli oferty, zostaną zawiadomieni między innymi o wyborze najkorzystniejszej oferty i terminie, po upływie którego umowa w sprawie zamówienia publicznego może być zawarta.
  2. Osoby reprezentujące Wykonawcę przy podpisaniu umowy powinny posiadać ze sobą dokumenty potwierdzające ich umocowanie do podpisania umowy, o ile umocowanie to nie będzie wynikać z dokumentów załączonych do oferty.

 

34.              Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy.

 

Nie dotyczy

 

35.              Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej  umowy.

 

Istotne postanowienia umowy zawarte zostały w projekcie umowy stanowiącym załącznik nr 5 do ogłoszenia.

 

36.              Pouczenie o środkach ochrony prawnej przysługujących Wykonawcy w toku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego.

 

Do niniejszego postępowania nie mają zastosowania środki ochrony prawnej , o których mowa w dziale VI ustawy Prawo zamówień publicznych.

 

XXXVII.Postanowienia końcowe.

 

Zamawiający unieważnia postępowanie o udzielenie zamówienia, jeżeli:

1.       nie złożono żadnej oferty nie podlegającej odrzuceniu albo nie wpłynął żaden wniosek
o dopuszczenie do udziału w postępowaniu od Wykonawcy nie podlegającemu wykluczeniu,

2.       w postępowaniu prowadzonym w trybie zapytania o cenę nie złożono co najmniej dwóch ofert niepodlegających odrzuceniu,

3.       cena najkorzystniejszej oferty lub oferta z najniższą ceną przewyższa kwotę, którą zamawiający zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia, chyba ze zamawiający może zwiększyć tę kwotę do ceny najkorzystniejszej oferty

4.       w przypadkach jeżeli wezwani Wykonawcy do ponownego złożenia ofert (poprzednio złożone oferty o takiej samej cenie), złożyli oferty dodatkowe o takiej samej cenie,

5.       wystąpiła istotna zmiana okoliczności powodująca, że prowadzenie postępowania
lub wykonanie zamówienia nie leży w interesie publicznym, czego nie można było wcześniej przewidzieć,

6.       postępowanie obarczone jest niemożliwą do usunięcia wadą uniemożliwiającą zawarcie niepodlegającej unieważnieniu umowy w sprawie zamówienia publicznego.

O unieważnieniu postępowania o udzielenie zamówienia Zamawiający zawiadamia równocześnie wszystkich Wykonawców, którzy:

a)      ubiegali się o udzielenie zamówienia – w przypadku unieważnienia postępowania przed upływem terminu składania ofert,

b)     złożyli oferty – w przypadku unieważnienia postępowania po upływie terminu składania ofert,

podając uzasadnienie faktyczne i prawne.

 


Data składania ofert:
2018-01-11 11:00:00


Przetarg został rozstrzygnięty (archiwum)
Autor: Andrzej Patla
Data: 2018-01-03 08:00:00
Udostępnił: Andrzej Patla
Data: 2018-01-03 13:21:56
Załączniki >>>
Pliki:
Lp. Nazwa RozmiarTyp
1. og_oszenie o zam_wieniu_catering dietetyczny 186.82 Kb
2. zał. nr 1 oferta 186.73 Kb
3. załącznik nr 2a do zaproszenia 491.97 Kb
4. załącznik nr 2b do zaproszenia 493.70 Kb
5. zał. nr 3,4 wykaz personelu 760.20 Kb
6. zał. nr 5 projekt umowy 197.02 Kb
7. zał. nr 6 wykaz usług 80.43 Kb
8. zawiadomienie o wyborze 154.00 KbPlik DOC
9. informacja o udzieleniu zamówienia catering 11.62 Kb

Zespół Szkół Gastronomiczno - Hotelarskich w Iwoniczu Zdroju
ul. Piwarskiego 19
38-440 Iwonicz Zdrój
tel. (013) 437-54-31
email: sekretariat@zsgh.pl
© ZETO-RZESZÓW Sp. z o.o., www.zetorzeszow.pl